KalandZóna

Kalandok érdekes és különleges helyekről

Utolsó kommentek:

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.03.09. 23:32:59

Ez szintén a reménytelen kategória, mint a linkelt lepencefürdői poszt.
20 éve áll, rohad, állagmegóvás nuku, kormányközeli pénzmogulok néha adják-veszik, elképzelhetetlen, hogy ezt megérje felújítani, vagy ha mégis megteszik, csilliárdos szobaárakat fog eredményezni.
Szerintem hamarabb lesz itt dózer és bontás (vagy inkább még 30-40-50 év csendes pusztulás), mint megnyitó; de cáfoljanak rám, én örülnék neki.A panoráma gyönyörűséges még így is.A dán építész meg outsider, csodásak a képei, de fogalma sincs, mi az igazi magyar valóság.
Egész egyszerűen a háború és minden-válság sújtotta korunkban nem fog menni Visegrádra annyi nagypénzű vendég, hogy eltartson egy ilyen 200 szobás cziffra-palotát.Még Budapest környékén se nagyon menne ez, szerintem.

Bejegyzés: Elhagyatva: Hilton Hotel

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.03.09. 23:11:55

Na, tessék, 2024 tavasza van, történt valami változás a stranddal?Nem nagyon olvasok semmi ilyesmi hírt...Már megint nekem volt igazam, sajnos, bár ne lett volna.
:-|

Bejegyzés: Elhagyatva: Lepencei panoráma strand

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2023.07.31. 03:27:43

Még így kicsit tovább merengve, ennek a strandnak a varázsához kellett az a korszak is, az a milliő, az a hangulat, stb.
A 80-as évek gulyáskommunizmusa, meg a legvidámabb barakk titulus.
Ha ledózerolják és felépítik újra, vajon kik fognak ide járni?
A mostani 10-12 éves gyerekek már inkább mennek a csilivili modern aquakomplexumokba a 30-as, 40-es szüleikkel együtt.És nem lehet ezért a fejüket venni.
Az 50-60-70 éves korosztály meg már nem biztos, hogy eltartaná ezt a strandot.Ennek a néprétegnek egyre kevesebb a pénze, nem tekintik őket célcsoportnak, és ők is valszeg csak az emlékek miatt mennének.A belépő sem lenne olcsó, és akkor meg már ugyanannyiért valszeg én is inkább a modern strandokra mennék, vagy a tavak, folyók partjára ingyen.
Szóval így még kisebb esélye van ennek a magasztos újraindítási projektnek.
Ha meg valami tök mást építenek ide, az semennyire sem lesz az egykori lepencei strandfürdő.

Bejegyzés: Elhagyatva: Lepencei panoráma strand

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2023.07.31. 02:45:56

Ja, és nagyon örvendetes, hogy nem csak egy videó van beágyazva, oszt jó napot, hanem van szöveg és fotóanyag is bőven, szuper minőségben.Csak így tovább, még sok ilyet!

Bejegyzés: Elhagyatva: Lepencei panoráma strand

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2023.07.31. 02:39:58

Jövője ennek?Maximum a dinamit és a dózer.
A porladó, sok évtizedes vazsbetont megmenteni képtelenség, olcsóbb akár az is valszeg, ha újra felépítik.
Nagyon szerettem a szüleimmel ide járni gyerekként a 80-as években.Az a három betoncső szocreál volt, mint a hétszentség, de akkor is volt egy különleges hangulata.És hát a paoráma, igen, csodás volt.
Csak egyetérteni tudok a visegrádi ember szövegével.
De ez így már reménytelen.
"2023 őszén már ténylegesen elkezdődhetnek a felújítások."
Na persze, addig álljon mindenki egy lábon...végtelenül örülnék neki, de valahogy nem hiszek benne.Persze, cáfoljanak rám bátran!
Valami olyasmit olvastam vagy egy évtizede, hogy valami nyavajás pénzmogul a környékre épített egy szállodát, és mivel ő is akart termálfürdőt, elkezdte szipkázni a forrás vizét, először csak kicsit, aztán egyre jobban.És ez tett be végül az eredeti standnak, hogy elapadt a vize.Persze volt pereskedés, aztán valami egyezség, aztán megint pereskedés, később valamiféle tulajdoncsere és végül beleállt az egész a földbe, mint a gerely.
Igazi magyar valóság.A körön belül lévők magánérdeke mindig fontosabb mindennél.Majd 2024 tavaszán jöjjön mindenki ide vissza ehhez a poszthoz, meg akár a strandfürdőhöz is, hogy lássuk, mi történt vajon?Saccom: semmi az égvilágon.elteszem a könyvjelzőkbe.

Bejegyzés: Elhagyatva: Lepencei panoráma strand

Kerma · www.kerma.hu 2023.07.09. 22:13:38

Nagyon jó képek. Kár, hogy az enyészeté lesz egy ilyen jó épület.

Bejegyzés: Elhagyatva: Retró panzió
süti beállítások módosítása