2023. aug 19.

Elhagyatva: Félkész Modern Kastély

írta: KalandZóna
Elhagyatva: Félkész Modern Kastély

Ahol a romantika és a vágyak határtalanok lehetnek

img_9990.jpegA Balaton mindig is kínált valami különlegeset azoknak, akik hajlandók voltak betekinteni az idő múltjába és az álmok jövőjébe. Itt, mindössze hét kilométerre egy hatalmas birtokon magasodik egy impozáns kastély. De ne tévesszen meg bennünket a homlokzat szépsége, mert ez a történet tele van romantikával és drámával.

img_9995.jpegMég az elején szeretném leszögezni, hogy ez nem egy reklám (ezért a hirdetést nem is linkelem be), csupán annyira elragadott a vágy és az álmodozás, hogy muszáj voltam írni róla, így kevésbé kopik meg az emléke.

img_9994.jpeg

Ez a kastély, jelenleg olyan, mint egy kiüresedett szív. Bár kívülről mesés, belül azért foglalkozni kell vele. Nincsenek bútorok, nincs vakolat, semmi. De ebben a kietlen állapotban is van valami, ami megfogja az embert. Amint megpillantottam és beléptünk, már el tudtam volna képzelni kész állapotában és terveztem a jövőnket. Sajnos mi nem nem engedhetjük meg magunknak, de már álmodozni is felemelő érzés volt.

img_9996.jpeg

A kastély falai között 20 szoba rejtőzik, melyek bármelyikéből egy romantikus regény szerint megálmodott szentélyt lehetne kialakítani. Az üres termek és a kietlen lépcsőház olyan érzést keltenek, mintha valahol egy másik időben járnánk. Az elmaradt renoválás lehetőséget kínál a fantáziadús közös álmok megvalósítására.

img_0020.jpeg

Az épület két konferenciateremmel is büszkélkedhet, amelyek jelenleg a lehetőségekkel van tele. A fürdőszobák lecsupaszítottak, de egy kis képzelőerővel itt luxus és kényelem uralkodhatna. A konyha, bár üres, a gasztronómia és a közös főzés élményét kínálja.

img_0028.jpeg

A kastély történelme, amely még mindig a falak között lengedezik, megeleveníti a múlt drámáját. A felújítás lehetősége a romantika újbóli felfedezését kínálja. Csak elképzeltem egy pillanatra milyen is lehet: A kandallók nyújtotta melegben összebújva egy forró tea mellett a hideg téli napokon. A teraszokról, noha elhanyagoltak, a Badacsony lenyűgöző látványát nyújtják és itt talán újra megtalálható a Balaton iránti szerelem és a romantika a pároddal a naplementében.

img_9982.jpeg

Az ingatlan jelenlegi ára közel 100 millió forint. Az érték, amelyet egy nap elérhet befejezett állapotában, akár 2.500.000 euró is lehet. Ez az épület nemcsak egy hely, hanem egy lehetőség, egy romantikus és drámai történet kezdete. Fonyód környezetének és a Badacsony lenyűgöző kilátásának szépsége egybefonódik ebben a kastélyban. Itt az életüket újraírják ebben a befejezetlen, de még mindig lélegzetelállító mesebeli helyszínen, ahol minden pillanat egy újabb fejezet a végtelen lehetőségek tengerében.

Videó:

 

Képek: 

 

Szólj hozzá

balaton kép youtube videó magyarország megye képek szerelem modern álmok kastély elhagyatott somogy romantika photography fonyód félkész magyarországon abandoned elhagyatva vármegye urbex szellemkastély abandonedplace