2023. máj 22.

Elbújva a világ elől

írta: KalandZóna
Elbújva a világ elől

Deluxe Thermal Resort

311428642.jpg
Úgy döntöttünk, hogy nyáron inkább egy olyan helyre utazunk, ahol nem találkozunk ismerősökkel, és még emberekkel sem. Az igényeinket és vágyainkat figyelembe véve olyan helyet keresünk, ahol a magányt és a csendet élvezhetjük, távol a zsúfolt turistahelyektől és a nyüzsgő tömegtől.

c5ee9393-075b-499a-8fa2-9122cacc0cf8.jpeg
Az elején szeretném tisztázni: Ez a cikk nem fizetett promóció, és nem is urbex tevékenységről szól. Azonban, mivel ez a KalandZóna, itt minden érdekes helyről beszámolunk. Az egyik ilyen rendkívüli hely, amit szeretnék bemutatni, a Deluxe Thermal Resort. Egy olyan hely, ami számunkra igazán különlegesnek számít. Ez a hely nemcsak egy egyszerű üdülőhely, hanem egy lenyűgöző, luxus apartmanokkal rendelkező szálláshely. A resort egy idilli tájon helyezkedik el, ahol a természet szépsége és a nyugalom találkozik.

a36352a7-57ee-4aac-aa38-3d187f2a3716.jpeg

Mindketten nap mint nap emberekkel voltunk körülvéve, és egyre erőteljesebben jelentkezett bennünk az antiszociális énünk, amivel valamit kezdenünk kellett. A jó idő beköszöntével úgy éreztük, hogy a hosszú munkahetek után nagyon szükségünk van kikapcsolódásra. Azonban mielőtt teljesen belefásulnánk, elkezdtünk olyan helyeket keresni, amelyek megfelelnek a feltételeinknek. Természetesen nem szabtunk túl kicsi kritériumokat. Elsődleges szempont volt, hogy ne legyenek emberek a közelben, különösen ne ismerősök. Szükségünk volt arra, hogy távol maradhassunk az emberi nyüzsgéstől, és valóban magunkra koncentrálhassunk. Az volt a vágyunk, hogy egy olyan helyre kerüljünk, ahol megteremthetjük az intim és zavartalan légkört. Emellett fontos volt számunkra a kényelem. A hosszú időszak után arra vágytunk, hogy semmiben se szenvedjünk hiányt, és teljes mértékben el tudjunk lazulni. A kényelmes szállás és az ott elérhető szolgáltatások létfontosságúak voltak számunkra. Nem akartunk kompromisszumot kötni a kényelem terén, hogy valóban feloldódhassunk és átadhassuk magunkat a pihenésnek.

c5390325-9269-41d4-8388-c41f7a996a1a.jpeg

Összefoglalva, mindkettőnk számára elengedhetetlen volt, hogy olyan helyet találjunk, amely teljesen megfelel ezeknek a kritériumoknak. A célunk az volt, hogy egy olyan nyugodt és zavartalan környezetben lehessünk, ahol feltöltődhetünk és megtalálhatjuk a belső egyensúlyt. Sokat agyaltunk azon, hogy mi lenne szükséges a teljes kikapcsolódáshoz. Amikor megérkezünk, jó lenne élvezni egy üveg bort, miközben kellemes zenét hallgatunk, anélkül, hogy a telefonunk szólna közbe. A tökéletes hőmérséklet meghatározása is fontos lenne, amit te könnyedén szabályozhatsz. Ha nem túl hideg vagy túl meleg, hanem a kellemes középpontot találjuk meg, és együtt élvezünk egy üveg bort, míg lágy zene szól, könnyebben tudunk egymásra hangolódni.

fc9999eb-fdcc-4610-84cb-8dcf55b42af2.jpeg

Az egymásra hangolódás erősítése érdekében egy romantikus helyre volt szükségünk. Nem feltétlenül kell túlzottan romantikus legyen, de valami olyan hely, amivel romantikusabbá tehetjük az atmoszférát. Ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy a teljes kikapcsolódáshoz szükségünk van egy jakuzzira vagy pezsgőfürdőre. Hosszú és alapos kutatások után megtaláltuk a fent említett helyet, ami mindössze 200 kilométerre van tőlünk. Igen, ez az, amire nekünk szükségünk van! Az úton már próbáltuk magunk mögött hagyni a munka stresszét. Boldoggá tett minket, hogy három napig csak egymásra tudunk koncentrálni, és végre hosszú idő után minőségi időt tölthetünk együtt. Szükségünk van-e ennél többre? Nem hiszem... Csak reménykedtünk abban, hogy megfelelő helyet választottunk ehhez.

kep-23-1240x827.jpg

Miután megérkeztünk, egy nagyon kellemes dolog történt velünk: a kulcsot egy számkódos dobozból kellett kivennünk, amely az ajtó mellett volt elhelyezve. Így már az elején sem kellett senkivel sem beszélgetni vagy jópofizni. Azonnal éreztem, hogy ez az, amire vágytam. Amikor beléptünk, majdnem leesett az állam. A hely olyan lenyűgöző volt, hogy könnyedén eltölthetnék itt jóval több időt, mint csak két éjszakát. A konyha teljesen rendben volt. Mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, kávéfőző és vízforraló állt rendelkezésünkre, így minden olyan eszköz a kezünkben volt, amire csak szükségünk lehetett. A konyha egyben volt a nappalival, de a berendezés tökéletesen harmonizált. Ezen kívül volt egy okos tévé is, amely tökéletes a zenehallgatáshoz, és ott, a sarokban, a fő attrakció: a pezsgőfürdő. A kád mellett hatalmas üvegajtó nyílt a teraszra, ahol egy asztalt és mellé egy kényelmes ülőhelyet kaptunk.

08aee0a3-6949-41c9-8c0b-8f91ee457f00.jpeg

Egy szűk lépcső vezet fel az emeletre, ahol megtaláljuk a hálószobát, amelyben egy rendkívül kényelmes franciaágy található. A hálóban volt egy szekrény, egy asztal és egy televízió is. Bár utóbbira nem volt szükségünk, így nem is kapcsoltuk be. Mellette található a fürdőszoba, ahol zuhanyzó és egy termosztátos csaptelep, valamint WC és mosdó vár minket. Minden rendkívül szép és, ami a legfontosabb, tiszta volt. Mivel a szállásunk egy park mellett helyezkedett el, egy kellemes sétát tettünk, mielőtt teljesen elmerültünk volna az elszigetelődésben. Nagyon élveztük ezt a pillanatot és csak néhány ember ment el mellettünk. A időjárás pont szép volt, jó levegőt szívhattunk, így igazán jól esett számunkra.

53aac4cf-2d99-4000-91b2-c0fcba630dae.jpeg

Visszatérve a szállásra, egy igazán kellemes, mondhatni vendégváró meglepetés várt ránk. A hűtőben finom pezsgőt találtunk (így a bor maradt másnapra), a kád melletti asztalon elegáns pezsgőspoharak és a polcon különleges gyertyák sorakoztak. Gyorsan összekészítettük az ezekhez szükséges dolgokat, majd a meleg víz lassan csordogált a kádba. Ahhoz, hogy még teljesebbé tegyük az estét, találtam egy tökéletes zeneválogatást, melyet egy videóklippel kísérve a tévé képernyőjén megjelenítettünk, ezáltal tovább fokozva a romantikát és a varázslatos hangulatot. Természetesen nem csak ivással töltöttük a három napot, hanem eljártunk reggelizni és ebédelni is. A vacsorát pedig egyszerűen házhoz rendeltük, vagyis pontosabban a szállásra szállították nekünk. Minden alkalommal más helyen ebédeltünk, de reggelire megtaláltuk a legtökéletesebb helyet, ahol kellemesen kezdhettük a napot. (jobban most nem megyek bele, legközelebb külön cikket szentelünk a számunkra jellegzetes vagy különleges helyekről).

afb2265e-5d23-416a-a0ad-009ace7c9bd0.jpeg

Sajnos előfordult néhány kellemetlenség is. Amikor túl sok vizet töltöttünk a kádba, és mindketten beleültünk, előfordulhatott, hogy kicsordult a víz és vizes lett a padló. Viszont ha nem töltöttük fel eléggé a kádat, akkor a fúvókák elkezdtek spriccelni, és szerteszét fröcskölték a lakást. A nappali félig elázott, a függöny, a fal, a padló, és a legnagyobb probléma az volt, hogy a kanapé is vízfoltos lett. Próbáltuk hajszárítóval megszárítani a nedves részeket, de látszott rajta, hogy nem először történt ilyen. Nehezen, de csapatmunkával sikerült megbirkózni a feladattal. A függöny viszonylag gyorsan megszáradt, a padlót felmostuk, bár közben sikerült felborítanom a vödröt, és újra kellett kezdenem. Nem kell ezen csodálkozni, ilyen az én formám! Meglepő módon a falon nem maradt nyoma a víznek, úgy tűnik, előre gondoskodtak festék választásánál, hogy ne okozzon maradandó kárt. Lényegében a problémát elhárítottuk, de sok időnk el ment vele.

48649c23-3c52-4f9d-b0e7-50e936772e2b.jpeg

Összességében a hely fantasztikus volt, és nem lehetett panaszunk a minőségi időtöltésre. Mindent megkaptunk, amire szükségünk volt a kényelemtől a nyugalomig. De olyan rövidnek tűnt, hogy fontolóra vettük a negyedik napot, végül elvetettük mert menni kellett dolgozni. Miután összepakoltunk és rendet raktunk, haza indulás előtt készítettünk egy videót a helyről, amit most ti is megnézhettek, és így ti magatok eldönthetitek, hogy nektek is tetszene-e:

 

Szólj hozzá

hétvége nyaralás luxus szálloda wellness kikapcsolódás kényelem apartman pezsgőfürdő deluxe luxury thermal jakuzzi resort minőségi idő deluxe thermal resort