2023. júl 16.

Elhagyatva: Két Angyal Csárda

írta: KalandZóna
Elhagyatva: Két Angyal Csárda

Itt sem tudunk már megpihenni

img_9229_1.jpegEgy elhagyatott csárda és panzió titokzatos története tárult elénk, mikor beléptünk az ajtón. Az épület hívogató szavának nehéz volt ellenállni.

img_9255.jpegMagyarország tele van elvarázsolt helyekkel, amelyek hordozzák a múlt és az emlékek varázsát. Az egyik ilyen titokzatos helyszín a Két Angyal Csárda, amely egykoron a vendégszeretet és az autentikus gasztronómia helye volt. Ma azonban csak romos falak állnak, emlékeztetve az arra járókat egy eltűnt korszak lenyomataira.

img_9275.jpeg

Egyedülálló helyszín volt, mivel egyesítette a csárdát és a panziót egyetlen épületben. Amikor betért az ember az ajtón, azonnal belemerült a vidéki bájba és az otthonos légkörbe. Az étterem területén 7:00-24:00-ig 60 vendégnek nyújtottak helyet, akik élvezhették a gazdag magyaros ételek és különlegességek választékát. Az étlap tele volt ínycsiklandó ételekkel, amelyek az igazi vidéki ízeket tükrözték.

img_9224.jpeg

A csárda az éttermi rész mellett panzióként is működött 08:00-tól 18:00-ig. A pihenni vágyóknak 20 ágyas szálláshely állt rendelkezésre, ahol modern és kényelmes 2-3 ágyas szobák várták őket. A szobák jól fel voltak szerelve, színes tv és fürdőszoba is rendelkezésre állt. A klímaberendezések pedig kellemes hőmérsékletről gondoskodtak a vendégek számára, de igény szerint szobaszervízt is lehetett kérni. A 2-3 órás pihenésért mindössze ötezer forintot kellett fizetni.

img_9279.jpeg

A csárdában lehetett születésnapi bulikat, családi rendezvényeket tartani, sőt a lebonyolításáról is gondoskodtak. A környékén lakóknak sem kellett kimaradni a jóból, mivel 500 forintért házhoz kérhették az ételt, de 5000 forint felett már ingyen is kivitték.

img_9189.jpeg

Sajnos mindennek eljön egyszer a vége és ez alól a Két Angyal Csárda sem kivétel. 2017-ben egy közösségi oldalon az alábbit tették közzé:

Kedves Vendégeink! Szabadság miatt az étterem és a panzió zárva van! Megértésüket köszönjük!

Azóta sajnos úgy is maradt, már nem tehetjük meg náluk, hogy egy hosszú út közben a magyaros különlegességgel megtelt pocakkal lepihenjünk pár órára. A tulajdonosról és az esetleges újrahasznosításról nincs információnk!

Képek:

Képek a működés idejéből:

Szólj hozzá

budapest jövő hotel múlt elhagyatott pihenés jelen csárda magyaros szellemváros ízek panzió magyarországon abandoned elhagyatva szellemház urbex kísértetház abandonedplace szellemáz kétangyal